اهمال کاری چیست (دلایل و درمان اهمال‌کاری)

اهمال کاری چیست (دلایل و درمان اهمال‌کاری)

اِهمال کاریی

اهمال کاری تو یه تعریف ساده و خلاصه، یعنی پشت گوش انداختن، یعنی کاری رو به وقتش انجام ندادن و موکول کردنش هی به فردا و پس فرداها! جالبه که، وقتی کارهای ضروری رو به تعویق میندازیم، اغلب مشغول کارهای کوچیک و سرگرم‌کننده هستیم که انجامشون هیچ ضرورتی برامون نداره.

آقا اگه بخوام باهات رو راست باشم، اهمال‌کاری یه مشکل ذهنی و جدیه؛ به تعویق انداختن کارها بدتر از تنبلی یا نداشتن مهارت مدیریت زمان هس. خیلی میتونه به موفقیت و زندگیمون آسیب بزنه. اگه تو هم دچارشی، باید به فکر درمان اهمال‌کاری باشی.

آدم اهمال‌کار هیچ وقت وظایفش رو درست و به‌وقتش انجام نمی‌ده. هی میگه، فُلان کار رو می‌خوام از شنبه شروع کنم، شنبه‌های زیادی میرن و میان ولی هنوز کاری شروع نشده. فرصت‌ها و زمان‌ها رو از دست میده و در نهایت کار به جایی نمیرسه! حالا علاوه بر اینکه یه زندگی بی معنی برامون میسازه، تو روابط اجتماعی‌مونم اختلال ایجاد میکنه و بیشتر وقت‌ها، دوست، خانواده، همکار، مدیر و یا کارمند، ازمون ناراضین!

تعریف اهمال کاری

اهمال‌ کاری هم مثل کمال‌طلبی یه مشکل ذهنیه که تو زندگی روزمره‌مون پیداش می‌شه و اثرات منفیش تمام زندگیمون رو تحت تاثیر قرار می‌ده. متاسفانه، این مشکل ذهنی رو خیلی‌هامون داریم، پس بیا با هم راجع به درمان اهمال‌کاری، بیشتر صحبت کنیم. ببینیم واقعا چه کاری میشه کرد که این آفت رو از بین ببریم؟ اول و آخر باید با خودمون صادق باشیم، این مشکل رو به چالش بکشیم و ازش خلاص بشیم. به جای تنبلی و پشت گوش انداختن کارا، دست به عمل بشیم و با قدرت به سمت اهدافمون حرکت کنیم. حتی اگه راهش سخت باشه.

دنیل والتر تو کتاب غلبه بر اهمال کاری، تکنیک‌های قدرتمندی برای پیروزی بر تنبلی و چند برابر کردن وقت‌ یاد میده؛ این کتاب با آموزش‌هایی که داره،  کمک میکنه به سمت موفقیت و زندگی بهتر بریم. پیشنهاد می‌کنم بعد از خوندن این مقاله، حتما این کتاب رو هم بگیری و بخونی.

اهمال‌ کاری چیه؟

اهمال‌کاری یعنی به تعویق انداختن کارها؛ یعنی کارهایی که باید انجام می‌شدن رو اونطوری که باید انجام ندیم؛ از تاخیر تو انجام یه کار ساده تا نادیده گرفتن وظایف مهم تو کار و زندگی، همشون جزو اهمال‌ کارین.

مثالی که همیشه می‌زنم اینه که، برای تحقیق درسی یه روز قبلش بهت مهلت داده بودن و تو با خوابیدن، تماشای تلویزیون و گوش دادن به موسیقی اونو به جایی نبردی؟ فرداش بدون انجام تحقیقت رفتی مدرسه، هم باعث اذیت خودت شدی، هم دیگران. مطمئنم هیچ پدر و مادری دوست نداره بچه اهمال‌کار داشته باشه و هیچ معلمی از شاگردی که مسئولیت‌پذیر نیست حمایت نمی‌کنه یا هیچ‌کس دوست نداره با یه همسر تنبل سروکله بزنه! پس اهمال‌کاری ما دیگران رو هم ناراحت میکنه.

اگه به موقع پروژه‌هات رو تحویل نمیدی، کارای روزانه‌ات رو به عقب میندازی و مدام فرصت‌های خوب زندگیت رو از دست میدی تو یه آقا یا خانم اهمال کار هستی! خستگی، کمبود انگیزه، عدم سازماندهی یا حتی ترس از شکست، میتونه دلیل اهمال‌کاریت باشه، که باید به فکر درمانش باشی.

دلایل اهمال کاری

حرف از درمان اهمال‌کاری که اومد، یاد بخش‌های از کتاب غلبه بر اهمال‌کاری افتادم که، دنیل والتر یه چیز جالبی میگه:

قبل از اینکه شروع به درمان اهما‌ل کاری بکنید، باید بدونید که درمانش یک تلاشه ذهنیه! هیچ قرص جادویی یا استراتژی ساده‌ای وجود نداره که بتونی به راحتی از سد اهمال‌کاری عبور کنی. وقتی توان، ادامه دادن راه رو نداری یا بهونه‌های زیادی داری که جلوی پیشرفتت رو می‌گیرن، نیاز به یه تلاش شناختی و ذهنی داری.

ذهنیت شما نوع نگاه‌تون رو به یه موقعیت تعیین می‌کنه. ذهنیت درست، تمام اون چیزیه که برای یافتن انگیزه و اراده لازم برای پیگیری هدف‌هاتون نیاز دارید.

دلایل اهمال کاری

خیلی دلیل وجود داره که، باعث میشه ما کارها رو به تعویق بندازیم. ممکنه تو یه خانواده‌ای بزرگ شدیم که پدر و مادرمون انتظارات زیادی ازمون داشتن و ما رو کمال‌گرا بار آوردن. ممکنه به خاطر ترس از شکست یا انتقاد دیگران و گرفتن بازخورد منفی ازشون، کارهامون رو به عقب بندازیم. معمول‌ترین دلایل اهمال‌کاری رو من، تو 8 نکته خلاصه کردم که این زیر براتون آوردم.

  • کمال‌گرایی
  • ترس از شکست
  • بیزاری از انتقاد دیگران
  • نداشتن عزت نفس
  • راحت طلبی
  • انگیزه زندگی نداشتن
  • عادت به هل دادن کارا تا آخرین لحظه
  • نداشتن اولویت‌بندی

حتما بخوانید: کمال گرایی چیست؟ (خوب است یا بد)

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید