مزایای بیزینس کوچینگ (7 مزیت کلیدی)

مزایای بیزینس کوچینگ (7 مزیت کلیدی)

مزایای بیزینس کوچینگ برای رشد یک کسب‌‌و‌کار رو میخوام باهات توی این مقاله بررسی کنم تا با هم ببینیم حضور یک بیزنس کوچ چطور میتونه برای رشد کسب‌و‌کار مفید باشه و چه مزیت‌هایی رو بهمراه داره.

کارآفرینی مثل یک سفر تنهایی میمونه که آدم مجبوره، شبانه روز از عهده‌ی مشکلات کاریش به تنهایی بر بیاد. گاهی موقع‌ها توی این سفر انقدر به چالش میخوری که احساس میکنی تو یه جزیره بیابونی تنها گیر افتادی و نیاز داری یکی دستت رو بگیره و راه رو بهت نشون بده. مطمئناً توی این شرایط مثل همه، اولین چیزی که به فکرت میاد میری سراغ مطالعه و دیدن میلیون‌ها مقاله آنلاین، ویدیو و منابع که در مورد چگونگی ایجاد و رشد یک کسب‌وکار صحبت میکنن. ولی اگه رفیق بخوام رو راست باشم باهات، برای یک کسب‌و‌کار منحصر به فرد یک راه حل عمومی، نمیتونه کارساز باشه!

اینجا درست همون جایی که میفهمی، همه‌ی صاحبان کسب‌و‌کار از یه جایی به بعد، به یه بیزینس کوچینگ برای رشدشون نیاز شدید دارن.

7 مزیت بیزینس کوچینگ برای کسب‌و‌کار

امروزه کوچینگ کسب‌و‌کار برای کارآفرینان و مدیرانی که مایل به ارتقاء سطح شرکت خودشون هستن، به یه روش معمول و ضروری تبدیل شده. اما متاسفانه، بسیاری از کارآفرینا مزایا یا نحوه عملکرد اون رو به درستی درک نمی‌کنن و از این روش برای بهبود شرایط کسب‌و‌کارشون نمی‌تونن استفاده کنن.

از طرفی دیگه اگه بخوایم به موضوع نگاه کنیم، بیشتر صاحبان مشاغل، ریشه و پایه مباحث یک کسب‌و‌کار پویا و زنده را نمی‌دونن و متاسفانه فکر میکنن که به اندازه کافی بر علوم کسب‌و‌کار آگاهی و شناخت دارن؛ به‌خاطر همینه که بیشتر بیزنس‌هایی که راه اندازی می‌شن، تو این بازار رقابتی، مدت زمان طولانی نمی‌تونن دوم بیارن و بعد مدتی درشون تخته میشه. من قصد دارم تو ادامه بیشتر در باره مزایای کوچینگ کسب‌و‌کار و اینکه چطور یک کوچ می‌تونه بهت کمک کنه تا به رویاهای کارآفرینی برسی، صحبت کنم.

سِرجان وایتمور در کتاب، مربیگری عملکرد، که یکی از بهترین کتاب بیزینس کوچینگ در جهانه، یه جمله خیلی قشنگی داره که خالی از لطف نیست اینجا نگم، این نویسنده میگه:

آگاهی اصلی‌ترین نتیجه‌ایه که یک بیزنس کوچ یا همون مُربی به تربیت‌شونده خودش میده و بسیاری از مزیت‌های که تربیت شونده از مربی خودش کسب می‌کنه، از این اصل ناشی میشه.

1. داشتن چشم‌اَنداز و برآورده کردن اهداف

چشم‌اَنداز و یا هدفت چیه؟ یکی از مهمترین مزایا بیزینس کوچینگ دقیقا همینه، بهت کمک کنه تا اهدافت رو درست انتخاب بکنی و به هدف‌هات برسی. کمکت میکنه تا اهدافت، واقع‌بینانه و دقیق باشه که نه تنها به سود کسب‌و‌کارت تموم بشه، بلکه برای زندگی کارآفرینت هم تاثیر بزاره و وقت آزاد زیادی داشته باشی. یک مربی کسب‌وکار چون به علم کسب‌و‌کار مسلطه بهت برنامه‌ای میده تا بتونی تمام اهدافت رو جلو ببری. وقتی من اولین کسب‌و‌کار آنلاینم رو شروع کردم، هیچ وقت باور نداشتم که به آرزوهام برسم و همشون برام اتفاق بیفته. همیشه فکر می‌کردم اونایی که موفق شدن ویژگی‌هایی دارن که من ندارم. تحول کاری من زمانی شروع شد که تو کلاس‌های بیزینس کوچینگ شرکت کردم، تازه اون موقع بود که فهمیدم من هیچ دانشی از علم کاسب‌و‌کار نداشتم و تا اون موقع بیخودی داشتم آب در هاوون میکوبیدم. 

2.افزایش بهره‌وری

بذار همین اول کار یه تعریف ساده برات از بهره‌وری داشته باشم، بهره وری یعنی، خروجی شرکت نسبت به هزینه‌ها چقدر بوده، سود حاصل از فروش محصولات یا خدمات، کفاف هزینه‌های جاری رو داده یا نه. توی اطرافمون خیلی کسب‌و‌کار دیدیم که ورشکست شدن و بساط تجارتشون رو بعد یه مدت جمع کردن، یکی از دلایلش این میتونه باشه که سود حاصل از فروش محصولات یا خدماتشون، کفاف هزینه‌هایی که میکردن رو نداده؛ یا اینجوری هم میشه گفت، بهره‌وری سازمانشون پایین بوده و همین موضوع باعث ورشکستگیشون شده. پس یه مدیر ارشد باید بدونه بهره‌وری چیه و چطور میتونه اونُ افزایش بده تا روزبروز سودآوری شرکت را بیشتر کنه.

یکی از مزایای بیزینس کوچینگ، کمک به صاحب کسب‌و‌کار برای بالا بردن میزان بهره‌وری مجموعه و کارکنان هستش. کوچینگ با آموزش‌هایی که بهمون به عنوان مدیر شرکت میده، کمک میکنه عملکرد خودمون و تیممون، تو محیط کار بیشتر بشه.

3.افزایش اعتماد به نفس

اغلبمون توی دایره امن زندگی می‌کنیم. دایره امن دقیقا جایی هست که ترس‌هامون نمیذاره در مسیر شغلی و فردی پیشرفت کنیم. همیشه جملاتی مثل، “اگه فلان کار رو بکنم اصلا جواب نمیده”، “من نمی‌تونم این کار رو بکنم”، “اگه نتونم چی؟”، “من به اندازه کافی باهوش و تو این کار وارد نیستم”، اینها همه جملات و افکاری هستن که اعتماد به نفس آدمُ پایین میارن و نمیزارن رو به جلو حرکت کرد. پس ترس از شکست، ترس از ضایع شدن، کمبود اعتماد به نفس همگی باعث میشه، بیشتر بیزنس‌ها کوچک و کوچکتر بشن و هیچ رشدی نداشته باشن. به همین دلیله که کار با یه مربی که بتونه کمک کنه تا افکارت رو به درستی تنظیم کنی، یکی از کلیدهای موفقیت بلندمدت هست.

بیزنس کوچینگ چه مزایای دارد

یه بیزنس کوچ خوب تو رو به عنوان صاحب کسب‌وکار به چالش می‌کشه و با تشویق و ایجاد حس اعتماد به نفس، فضایی ایجاد می‌کنه تا ترس‌هات رو کنار بزاری و بتونی تنهایی و یک‌تنه حرکت کنی، از مشکلات نترسی بلکه به جنگ باهاشون بری. اینجوری به مرور زمان، میزان اعتماد به نفست بالا میره و دایره امن زندگیت بزرگ و بزرگ‌تر میشه و صد البته که بیزینست هم بزرگ‌تر!

4. تقویت حس مسئولیت‌پذیری و عمل‌گرایی

همه چیز روی کاغذ زیباست! بیشتر ما توی مدیریت کسب‌و‌کارمون عمل‌گرا نیستیم، ایده‌ و فکرهای زیادی تو سرمونه که اغلب اوقات همشون به شکل یک ایده و فکر باقی می‌مانه و هیچ‌وقت عملی نمی‌شن؛ در صورتی‌که اگه آدم عمل‌گرا بودیم، نتایج به شکل عجیبی فرق می‌کرد. یکی از مزایای بیزینس کوچینگ در راستای رشد یک شرکت دقیقا همینه، بالا بردن میزان عمل‌گرایی صاحب کسب‌و‌کار. تا زمانی که فرد عمل‌گرایی نباشی، چطور انتظار داری، کسب‌و‌کارت رشد کنه و به جایگاه خوبی برسه.

5. بهبود رهبری

به جرات می‌تونم بگم، زمانی توی کسب‌و‌کارت موفقی که بتونی یه رهبر و مدیر عاقل و توانمند باشی. مدیر موفق بلده چطور و با چه استراتژی تیم و کارمنداش رو مدیریت کنه و چون این یه مورد از نون شب هم واسه رشد کسب‌و‌کار واجبه، پس یکی از مزایای بیزینس کوچینگ اینه که کمک میکنه، یاد بگیری چطور یه رهبر خوب باشی تا بتونی میزان موفقیت تیمت رو افزایش بدی. اگر یاد بگیری توی کسب‌و‌کارت یه رهبر و مدیر دانا باشی، کارمندای خوشحال‌تر و موثرتری کنارت حرکت میکنن و بدون شک وجود یک تیم قوی و موثر، تاثیر بینظیری تو سود و زیان کسب‌و‌کارت داره.

افزایش بهره وری با بیزینس کوچ

6. افزایش خودآگاهی

افزایش خودآگاهی از مهمترین مزایای بیزینس کوچینگه. اما خودآگاهی در مسیر شغلی یعنی چی؟ خود آگاهی در کسب‌و‌کار یه تعریف ساده داره و اونم اینه که «توانایی‌های خودت رو بشناسی و حواست باشه توی مسیر کارآفرینی کجا هستی و قراره چطور و به کجا برسی». مربی کسب‌و‌کار در مسیر خودآگاهی، بهت یاد میده چطور روی خودت متمرکز بشی. وقتی که خودت رو به عنوان موضوع اندیشیدن، انتخاب میکنی، یعنی در مسیر تقویت خودآگاهی قرار گرفتی. خودآگاهی کمک میکنه تا بفهمی، وضعیت الانت در نقش یک مدیر چیه؟ در مسیر شغلیت به چی فکر میکنی؟ چطور فکر میکنی؟ چه باورهایی داری؟ چه ارزش‌هایی ایجاد کردی؟ فکر و رفتارت چقدر با هم همخوانی داره؟ چطور توی بیزینست تصمیم می‌گیری؟ چطور احساسات و هیجاناتت رو توی کسب‌و‌کارت مدیریت میکنی؟ سیستم روابط‌سازیت به چه شکلیه؟ چقدر به ابعاد کاریت تسلط داری؟ و …

پس توی فرآیند کوچینگ به صاحب کسب‌و‌کار فرصتی داده میشه تا خودش رو بهتر بشناسه، بشینه نقاط قوت و ضعف خودش رو ارزیابی کنه تا به طور حرفه‌ای رشد بکنه. هر چه بیشتر و بهتر خودت رو بشناسی، بهتر می‌تونی، خودت رو بپذیری و برای رشد تغییر بدی. 

حتما بخوانید: چگونه بیزینس کوچ شویم؟

شاید اولین و بهترین تعریف از مُربی‌گری رو سُقراط گفته:

من نمی‌تونم به افراد چیزی یاد بدم، من فقط می‌تونم اونا رو به فکر وا دارم!

7. قدرت تصمیم‌گیری بهتر

تصمیم‌گیری درست و پایبندی بهش، برای یه کارآفرین خیلی مهمه. اگه نتونی روی تصمیم‌هایی که میگری قاطع باشی، ممکنه وسط راه گمراه بشی و همه‌اش به این در و اون در بزنی. چرا ما تصمیم‌های درست نمی‌گیریم؟ چون، اطلاعات و دانشمون کمه و از درست و اشتباه بودنشون مطمئن نیستیم. این باعث میشه دو دل حرکت کنیم، وسط راه بیخیال بشیم و بریم سر یه تصمیم جدید. در نهایت مسیر پیشرفت کردن رو برای خودمون سخت‌تر و سخت‌تر کنیم. اینجاست که بیزنس کوچ، با تجربه و تسلطش به علم کسب‌و‌کار ما رو در انتخاب و تصمیم‌گیری درست هدایت می‌کنه تا بهترین راه رو برای پیشرفت داشته باشیم و در انجامش کوتاهی نکنیم.

حتما بخوانید: بیزنس مستری چیست (بیزنس مستری چه کاری می‌کند)

سخن پایانی

این بیزینس کوچینگ تو کسب‌و‌کار یه چیزه خفنه! مزایاش فقط تو این 7 مورد تموم نمیشه و اینا فقط یه گوشی از مزایای بیزینس کوچینگ بود که بهت گفتم. همراهی یه کوچ حرفه‌ای عملکردت رو بهتر می‌کنه و تصمیم‌گیری‌هاتو بهبود می‌بخشه. در کنارش، مهارت‌هایی که داریُ توسعه میده و اعتماد به نفستو بیشتر می‌کنه. با داشتن یه بیزینس کوچ حرفه‌ای و کاربلد، سریع‌تر به هدفت می‌رسی و پیشرفت بیشتری می‌کنی. نیاز نیست سالها آزمونُ خطا کنی تا همه‌چی رو خودت تجربه کنی و بفهمی، مربی باهات کار می‌کنه و بهت میگه چجوری با مشکلات کاریت روبه‌رو شی. می‌تونی راحت‌تر و با اطمینان بیشتری تصمیم بگیری و بهترین راه‌حل رو انتخاب کنی. درست مثل یه جادوگر که جادو میکنه!

بیزینس کوچینگ یه پشتیبان خوب هم هست. وقتی با مشکلات روبه‌رو میشی، همیشه یه نفر هست که کنارته و حمایتت می‌کنه. همه‌ی چیزا رو که تنها نباید راه بندازی؛ پس اگه از من میشنوی، برو و یه بیزینس کوچ خفن برای کسب‌وکارت پیدا کن.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید